Napi hírblokk 12.03.29

2012.03.29. 13:42

http://index.hu/belfold/2012/03/29/elkezdtek_a_karolyi-szobor_bontasat/ 

Tökéletesen érthetetlen számomra a Károlyi-szobor körül felvert por. egyrészt, mert a Kossuth tér restaurációja során nyilván szükség van az elszállítására, és akkor nem mindegy, mikor szállítják el?

Még fontosabb pont a dologban, hogy bárkinek bármilyen horthysta/kommunista nézőpontja is van Károlyi Mihályról, nem hunyhatunk szemet afelett, hogy a magyar történelem valószínűleg legmegosztóbb személyisége, akit ebből fakadóan nem a legillendőbb a nemzeti egységet szimbolizáló épület (ld.: Parlament) és az azt körülölelő tér (ld.: Kossuth tér) közvetlen környezetében elhelyezni. A Wikipédia Károlyi Mihály szösszenete megfelelően érzékelteti a megosztó jelleget, habár kissé elfogult a negatív vonások és a Trianoni szerep kapcsán, egy olvasást megér ismeretfrissítésnek..

http://index.hu/belfold/2012/03/29/giro-szasz_szerint_ez_nem_a_kormany_dolga/

Persze, hogy nem a kormány dolga, hagyjuk már szerencsétlen Schmitt Pált, mindenki csalt már valamiben, amiben nem bukott le, nem vagyunk szentek. A SOTE dolga eldönteni, hogy elveszíti-e a doktori címét, ami valószínű, a köztársasági elnöknek pedig a magán/államügye. hogy lemond-e, de a sok acsarkodó, tüntető és párttag ne mondja meg helyette. Ha úgy érzi, le fog mondani. Ha nem, akkor tovább nevet rajtunk Európa. Vagy sír. Vagy egyszerűen leszarja. 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/29/ma_avatjak_a_kecskemeti_mercedes-gyarat/

Végre. A hírek mindig csak negatívak, most legalább csökkenhet 2500-zal az egyébként tavalyhoz képest 80 ezerrel több munkanélküli száma. Ennél több pozitívummal sajnos ez a hír sem szolgál.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypart.blog.hu/api/trackback/id/tr114347825

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:28

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása