UNALMAS!

2012.03.30. 18:10

Videointerjú az utca emberével

Egyszerűen nevetséges az, hogy még mindig Schmitt Pál doktorija a központi téma, annál is inkább, hogy a doktori címét rövidesen elveszik (már döntöttek róla), kényszeríteni pedig semmilyen eszközzel nem lehetséges, így a saját jóérzésére van bízva az esetleges lemondása. A Híradó után úgyis kiderül, hogy marad vagy egy újabb bólogató kutyát emelünk le a kalaptartóról. De amit nem tudtam szó nélkül hagyni, az a fönt látható videointerjúk. 

Hallhatunk itt elfogult kormánypárti szavazót, meg ellenoldalit is, de a legröhejesebb szerintem az, hogy nincs igazi vélemény azon kívül, hogy le kellene mondania, mert így illik. Igen!, mondjuk ki, európai országban egy ekkora botrány után még akkor is le kell mondania egy fontos hivatalt betöltő személyiségnek, ha végül kiderül, hogy csak a dolgozat felét másolta. Ezt teszik sorra nyugat-európai politikusok, mi meg arra akarunk tartani, nem? 

Ez legyen már a vélemény emberek! Egy egyetemistának ne az legyen a véleménye a plágiumról, hogy nincs vele baja. A plágiumért mindenkit kibasznának akármelyik egyetemről, szóval a plágium rossz, értem? (Mellesleg tipikus magyar mentalitás, ha megúszta, pacsizzunk vele, meg vinnyogva röhögjük ki, aki saját doktorit írt.) A köztársasági elnökkel meg nincs baj emberileg? Miért, ismered? A köztársasági elnököt hivatalos személyként kell kezelni. (Figyelmbe ajánlom a Király beszéde c. örökzöldet, ahol még a gyerekei is hivatalos személyként kezelik a királyt.) Kovács József rendőr főtörzsőrmestert se emberileg utálod, ha megbüntet, csak a rendőröket. Úgy meg igenis van baj vele, igen.

Nem, nincs baj a helyesírásával, az elcsalt doktorijával, meg azzal, hogy minden egyes kifogásolható törvényt aláírt, amit csak lehetett. (Ha jól tudom, ezért választották a posztra. És mellesleg, csak mert ő az ország arca, és nagy dobra van verve, attól még az összes fontos beosztásba helyezett állami tisztségviselő ugyanígy aláírja az összes papírt, amit az orra elé raknak, mert ezért vették fel őket. Ja, és mert ettől függ a fizetésük is, ami ma egy cseppet nyomós érv.)

Az igazi baj az, ha nem látja be, hogy európai politikusként le kell mondania. És ha nem láttatják be vele. Meg az a baj, ha az emberek elnézőek ezzel. (Lásd az adózási mentalitást, de azt egy másik alkalommal.) Meg az, ha nincs véleményük. (De legalább már tudjuk, mi okozza az alacsony részvételi arányt a választásokon.) Nincs véleményünk, ez a nagy büdös helyzet. 

Ez az utolsó alkalom, hogy Scmitt Pál plágiumügyéről írok. Érdekel, hogy lemond-e vagy sem, de azon kívül, hogy igen, vagy nem, nem fogok róla írni. Tegyük hozzá, hogy ignorálni fogom az ezzel kapcsolatos híreket is, mert: UNALMAS! Ja , és nem is érdekel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypart.blog.hu/api/trackback/id/tr534350412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.30. 18:22:26

Szoláriumban az ország, vagyis ég a pofánk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1977_schmitt_schnitt_sitt
Schmitt Schnitt sitt.
süti beállítások módosítása